Trzeba. A skoro trzeba już jeść, to jedzmy dobrze!
Dziś uraczyłam siebie i mamę mą kurczakiem w stylu "a la marokańskim" - choć proszę traktować to określenie dość swobodnie ;)
Potrzebujemy (na 2 osoby):
- pierś z kurczaka
- dwa plasterki cytryny
- łyżkę miodu
- przyprawę do kurczaka
- cynamon
- olej/ oliwę
Ryż (u mnie był pełnoziarnisty, ale może być zwykły, a nawet kuskus) mieszamy z podsmażoną cebulą z odrobiną bulionu. Wkrajamy bakalie - wedle uznania, ja dałam suszone morele.
I już. Proste, a jakie dobre. Miód, cytryna i cynamon dają słodycz, kwaskowość i aromat. Kurczak miodzio, nomen omen :)
Zdjęcie takie se, muszę nad tym popracować. Musicie mi wybaczyć, a przynajmniej potraktować pobłażliwie :p
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz