Panowie Włosi z reklamy krzyczą, że grzechem jest dodawać śmietankę. Magda Gie nakazuje używać żółtka. A w naszej Siłaczkowo - Antyksięciowej kuchni wersja autorska. Huk z tym, że nieoryginalna. Za to naprawdę pyszna i prosta w wykonaniu.
Potrzebujemy:
- makaron spaghetti
- garść wędzonego boczku pokrojonego w kostkę
- kilka plastrów szynki, również pokrojonej (raczej tych plastrów więcej niż mniej)
- śmietankę 18% (może być Rama Cremefine lub Łaciata); powtarzam - śmietankę, nie śmietanę!
- średnią cebulę
- z pół niedużego słoika czarnych oliwek
- pieprz
- parmezan
Ot, i cała historia. Gęste, mięchate, sycące i pyszne. Mój mężu bohaterem w swojej kuchni!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz